Bun venit!

Student fiind, orase cutreieram...

Fiecare oras are o frumusete aparte, pe care o descoperim cu propriile simturi. Simturile mele se manifesta astfel:

sâmbătă, 24 martie 2012

Baia Mare- orasul dintre dealuri



Baia Mare este municipiul judetului Maramures, leaganul traditiilor si a mancarurilor delicoase.Coama dealurilor se intrece in jurul acestui oras ca si o imbratisare, nativii orasului, voiosi si ospitalieri, bucurandu-se de plimbari lungi pe strazile de-a lungul carora se desfasoara numeroase spatii verzi si flori multicolore.

Baia Mare este un oras  cochet si curat, pazit de padurea ocrortitoare si sanatoasa din jur, care pare a se odihni dupa lupta crancena impotriva Combinatului Siderurgic, aflat pe partea opusa, mai inalt cu 20 de m decat Turnul Eiffel.

Turnul lui Stefan, obiectiv protejat UNESCO, permite observarea orasului in ansamblu, din varf, pentru turistii lenesi, care nu doresc a urca pe Piatra Virgina sau pe Dealul Hotului, desi este un traseu accesibil, pornind chiar din Parcul Central.

Statuia Ostasului Roman dateaza din anul 1953, fiind realizata de Vida Gheza, celebrul sculptor, avand o valoare artistica majora si fiind un punct de intalnire preferat pentru baimareni.

Baia Mare dispune de numeroase obiective turistice: Muzeul de Arta, Muzeul de Minerologie, Muzeul de Istorie, precum si Casa lui Iancu de Hunedoara, Bastionul Macelarilor, dar imprejurimile pitoresti si oamenii de ispava sunt cele care desavarsesc acest oras de poveste.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu