Bun venit!

Student fiind, orase cutreieram...

Fiecare oras are o frumusete aparte, pe care o descoperim cu propriile simturi. Simturile mele se manifesta astfel:

duminică, 25 martie 2012

Satu Mare - Tatal Parcurilor Necunoscute

Satu Mare este un oras relativ mic, situat la o jumatate de ora de mers cu masina de vama Petea, specializat pe Industrie. Cu toate acestea, detine numeroase parcuri de o frumusete apreciata, cel mai mare fiind Gradina Romei.


"Gradina Romei", avand dimensiuni considerabile, pastreaza locurile umbroase ferite de verile toride si locurile ascunse pentru indragostitii pupaciosi. De altfel, un lac plin de rate salbatice se intinde in centrul sau, incercuit de iarba verde si ingrijita. Un parc de distractii antreneaza rasetele copiilor de toate varstele si inghetata delicioasa se poate procura la orice colt al sau.

Parcul Central se mandreste cu o fantana arteziana muzicala si impodobita cu lumini colorate, flori exotice adaptandu-se cadrului, iar oameni relaxati povestind pe banci, in timp ce masinile isi continua drumul ametitor in jurul parcului.

Parcul "Somesul" situat langa complexul avand acelasi nume si nu departe de malul Somesului, este realizat in intregime din lemn, skaterii si bikerii intrecandu-se in scheme in cadrul sau.

Satu Mare nu este un oras intotdeauna apreciat, dar fiecare dintre noi, corelam spatiul unei intamplari sau unor trairi. Pentru mine, Satu Mare este un oras frumos, al parcurilor nedescoperite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu