Bun venit!

Student fiind, orase cutreieram...

Fiecare oras are o frumusete aparte, pe care o descoperim cu propriile simturi. Simturile mele se manifesta astfel:

sâmbătă, 24 martie 2012

Cluj Napoca- orasul care pulseaza!

Orasul Cluj Napoca poate fi considerat inima Transilvaniei. 
El are o istorie vasta, care incepe din vremea imparatului Hadrian, in anul 124 d. Hr, purtand pe atunci numele Municipium Aelium Hadrianum Napoca.

Strazile sale par a purta semnificatii ascunse, iar norii par a se ondula rotocoale deasupra cladirilor inalte si stralucitoare. El este un oras ambivalent : pastreaza gustul timpului pierdut si promoveaza progresul, prin cladirile sale moderne, in care pare a se reflecta cerul.

Cluj-Napoca este orasul libertatii, mii de studenti gustand din cupa petrecerilor reusite, a glumelor prelungite, a esentei de hamei, care te face sa crezi ca esti un bun dansator, se regasesc probandu-si propriile greseli, descoperind. Orasul este dedicat studiului asiduu punand la dispozitie studentilor numeroase biblioteci, care sunt ticsite in perioada sesiunilor, carti prafuite fiind intoarse pe dos, iar din automatele de cafea curgand cappucino cu vanilie sau cafea scurta prelungindu-le sederea si interesul vizitatorilor.
Cluj Napoca este un oras cultural, care pune la dispozitie atatea evenimente cate poti duce - piese de teatru si opera, seri de jazz, concerte, seri tematice.

 De altfel, Cluj-Napoca dispune de numeroase obiective turistice- Grădina Botanică „Alexandru Borza”, unde studentii se plimba perechi, lenevind pe bancute, Palatul Banffy – Muzeul Naţional de Artă, unde in fiecare saptamana este o noua expozitie temporara, Casa Matei Corvin, Catedrala Mitropolitană Ortodoxă- unde se tin slujbe care sunt menite a fi luate aminte, Biserica Reformată şi statuia „Sfântul Gheorghe”, Zidurile Cetăţii, de unde se poate observa intregul oras, Biserica Romano-Catolică „Sfântul Mihail”, Ansamblul statuar Matei Corvin, Turnul Croitorilor, unde se realizeaza, periodic, seri medievale si Muzeul Etnografic al Transilvaniei, care ne confrunta cu propriile traditii uimitoare, Universitatea „Babeş-Bolyai”( aplauze pe fundal) Cetăţuia, Parcul Central „Simion Bărnuţiu” cu al sau lac, un loc propice pentru jogging si picnic şi Vechiul Cazino, iar Piaţa Muzeului este dedicata iubitorilor de suveniruri si bunatati.

In concluzie, orasul Cluj-Napoca este un oras plin de viata, unde merita sa iti petreci cei mai frumosi ani din viata, invatand si distrandu-te, asa cum se cuvine.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu